2013-02-02

Top-10: žiemos transferų lango pirkiniai

Mano originalus tekstas: www.sportin.lt

Prabėgo sausio mėnuo ir, jame kaip ir įprasta, įvyko įprasti žiemos perėjimo lango žaidėjų persikėlimai.
Kokie yra tie žaidėjai, už kuriuos galbūt ir nebuvo suplota keliasdešimt milijonų, tačiau jų nusipirkimas yra labai naudingas jų pirkėjams? Kas privertė juos tai padaryti? Portalas SportIN.lt jums padės visa tai apžvelgti.
1. Danielis Sturridge‘as („Chelsea“ --> „Liverpool“; 12 mln. svarų)

Danielis Sturridge'as (EMPICS/Scanpix nuotr.)
Neabejotina yra tai, kad „Liverpool“ transferų rinkoje pasidarbavo solidžiai – jie įsigijo tik du žaidėjus, o vienas iš jų – talentingasis Danielis Sturridge‘as, atstovavęs „Chesea“ klube.
Jaunasis Anglijos rinktinės puolėjas negavo daug galimybių pasireikšti sostinėje ir galimu jo įsigijimu kaip mat susidomėjo keletas ekipų, iš kurių lyderiavo Mersisaido komanda. „Raudonieji“, už atrodo pakankamai „padorią“ kainą įsigijo žaidėją, kuris gavęs daugiau žaidybinio laiko, galėtų tapti nesustabdomu. Tiesa, jam dar reikia patobulėti komandiniame žaidime.
D.Sturridge‘as vos atvykęs į Liverpulį, įpūtė čia naujų vėjų. Galbūt komandai to ir reikėjo, puolėjo, kuris padėtų Luisui Suarezui tvarkytis puolime ne vienam, bei pačiam mušti įvarčius, kas būtų didelis postūmis legendinei ekipai.
2. Nacho Monrealis („Malaga“ --> „Arsenal“; 8.3 mln. svarų)

Nacho Monrealis (AFP/Scanpix nuotr.)
Tai taip pat, vienas labiausiai nusisekusių sandorių šią žiemą – „Arsenal“ klubas rado pamainą vėl traumą gavusiam Kieranui Gibbsui, bei matyt nuolatinį kairiojo krašto žaidėją. Nacho Monrealis atvyksta į Londoną, užsirekomendavęs gerą reputaciją Malagoje.
Šio ispano žaidimas „Malaga“ klube nepaliko abejingų visiems – jis sužaidė svarbų vaidmenį komandai patenkant į Čempionų lygos varžybas, bei joje žengiant toliau į kitą etapą.
Galima sakyti, kad jis žengė jau ataušusiomis Santi Cazorla pėdomis, kuris nuo vasaros puikiai pritapo „kanonierių“ sudėtyje. Tuo tarpu, „Arsenal“ fanai dabar nekantrauja pamatyti jį žaidžiantį aikštėje, bei pakeičiantį prastą žaidimą rodantį Andre Santosą.
3. Davidas Beckhamas (laisvas agentas --> PSG; nemokamai)

Davidas Beckhamas (PA Wire/Scanpix nuotr.)

37 metų Davidui Beckhamui visi priekaištavo (iki surengtos spaudos konferencijos), kad jis ieško klubo, kur jam bus labai geros sąlygos. Kritikai užtilo, po to, kai pristatyme atskleidė, kad visą gaunamą algą, jis paskirs Paryžiaus vaikų labdarai.
Iš tiesų, kilnus anglo poelgis pakeitė daugelio nuomonę, manusių, jog jis išvyksta į turtingąjį Paryžiaus klubą vien dėl pinigų. Juk šioje komandoje kai kurie žaidėjai gauna astronomines algas.
Visgi, neabejotinai tai sustiprins PSG komandą, kadangi, kaip sako pats futbolininkas, jis dar nepraradęs geriausių savo savybių ir pasiryžęs jas pademonstruoti „Parc de Princes“ stadione.
4. Alexandre Pato („Milan“ --> „Corinthians“; 12 mln. svarų)

Alexandre Pato (AFP/Scanpix nuotr.)
Kažkada laikytas įspūdingu talentu, tačiau dabar Alexandre Pato yra tiesiog šešėlyje. Viską sugadino futbolininką nuolat persekiojusios traumos, tad „Milan“ nebuvo labai nusiteikusi jį pasilikti.
Jį nusprendė priglausti „Corinthians“ vienuolikė žaidėjo tėvynėje – brazilai paklojo apie 12 mln. svarų, kad įsigytų 23 metų futbolininką. A.Pato įmušė 63 įvarčius per 150 mačus už „Milan“ klubą.
5. Mathieu Debuchy („Lille“ --> „Newcastle“; 5.5 mln. svarų)

Mathieu Debuchy (AFP/Scanpix nuotr.)
„Newcastle“ klube sausį įvyko savotiška prancūzų revoliucija – ekipą papildė net penki žaidėjai iš Prancūzijos, o turbūt svarbiausias iš jų – Mathieu Debuchy, kuris už 5.5 mln. svarų atvyko į Angliją.
27 metų gynėjas yra Prancūzijos rinktinės narys, praeitais metais visus sužavėjęs savo žaidimu tiek „Lille“, tiek nacionalinėje komandoje. M.Debuchy pasirašė penkerių su puse metų sutartį „St James Park“ stadione ir čia žais iki 2018 metų vasaros.
6. Mario Balotelli („Manchester City“ --> „Milan“; 23 mln. svarų)

Mario Balotelli (Reuters/Scanpix nuotr.)
Ekstravagantiškasis italas pagaliau užbaigė nesutarimų sagą su „Manchester City“ ir galų gale paliko šį klubą. Jis sugrįžo į Italiją, kur atstovaus „Milan“ ekipai, kuri yra didžiausia buvusio žaidėjo klubo „Inter“ priešė.
Mario Balotelli spaudos konferencijoje išpeikė Angliją, kaip „prastos žiniasklaidos, blogo oro ir maisto, bei keisto vairavimo“ šalimi, bet pripažino, jog tai stipriausia lyga pasaulyje.
22 metų puolėjas šį, kaip ir praeitą sezoną, neišvengė incidentų, sukėlusių triukšmą futbolo pasaulyje: nuo to kaip jis paleido fejerverkus savo vonios kambaryje, iki peštynių treniruočių centre su Roberto Mancini. Visgi, niekas nepaneigs, kad jis yra talentingas žaidėjas.
7. Wesley Sneijderis („Inter“ --> „Galatasaray“; 8.2 mln. svarų)

Wesley Sneijderis (AFP/Scanpix nuotr.)
Kaip ir M.Balotelli, Wesley Sneijderis taip pat užbaigė nesutarimus su Milano komanda, ją palikdamas. Olandijos rinktinės saugas buvo pasodintas ant „Nerrazzuri“ suolo rugsėjo mėnesį, ir nuo ten nebepakilo.
Viso to priežastis – žaidėjas nesutiko apkarpyti savo didelės algos, kurios „Inter“ nebesiteikė mokėti. Tad jam buvo ieškoma nauja komanda, ir lenktynes laimėjo Stambulo „Galatasaray“ ekipa.
28 metų futbolininkas pasirašė trijų su puse metų kontraktą su Turkijos čempionais, bei paneigė, kad atvyko čia tik dėl pinigų: „Aš atėjau čia tam, kad tapti legenda.“
8. Demba Ba („Newcastle“ --> „Chelsea“; 7 mln. svarų)

Demba Ba (Reuters/Scanpix nuotr.)
Visiškai netikėtai, tačiau lengvai kovą dėl žaidėjo laimėjo Londono „Chelsea“ klubas, sumokėjęs Demba Ba kontrakte su „Newcastle“ įrašytą išpirkos sumą.
Jau savo debiutinėse rungtynėse senegalietis pelnė įvartį, ir vėliau paliko gerą įspūdį „mėlnynųjų“ sirgaliams bei ekspertams – jo pasirodymai užgožė blankius Fernando Torreso žaidimo epizodus.
14 įvarčių šį sezoną įmušęs žaidėjas nesigaili palikęs „Newcastle“ komandą, ir dabar tikina atsidavęs žaidimui su naująja komanda.
9. Willianas  („Shakhtar“ --> „Anzhi“; 30 mln. svarų)

Willianas (EMPICS/Scanpix nuotr.)
Čia kalbame apie didžiausią pirkinį transferų rinkoje praeitą mėnesį – Rusijos turtingasis klubas Machačkalos „Anzhi“ nepagailėjo 30 mln. svarų (35 mln. eurų), tam, kad įsigytų aukštai vertinamą atakų dirigentą Willianą.
Dominęs ne vieną Europos grandą, brazilas veikiausiai pasirinko jam naudingiausią variantą, kur jam mokės solidžiausią pasiūlytą algą.
Tiesa, pardavęs Willianą, „Shakhtar“ jau turėjo žaidėją, kuris jį pakeistų – „šachtininkai“ paklojo virš 20 mln. svarų už „Metallist“ atakų lyderį Taisoną.
10. Nuri Sahinas („Real“ --> „Borussia“; nuoma)

Nuri Sahinas (Reuters/Scanpix nuotr.)
Atrodo, kad Nuri Sahinas grįš į savo gimtąjį klubą ilgesniam laikui – jis pasirašė pusantrų metų metų sutartį su Vokietijos čempionais, su galimybė ją išpirkti iš Madrido „Real“ vienuolikės
Dar šį sezoną turkas žaidė „Liverpool“ ekipoje nuomos pagrindais, tačiau treneris Brendanas Rodgersas savo sudėtyje jam vietos turėjo nedaug ir buvo surastas kompromisas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą