2012-09-05

Premier lygos trečio turo peripetijos ir kita

Sveiki. Trečio EPL turo apžvalga ir čia aš šiek tiek keisiu apžvalgos struktūrą, apžvegsiu tiesiog svarbiausius ir labiausiai diskutuotinus dalykus praeitą savaitgalį, tam, kad nevargint nei savęs nei jūsų.

_____________________________________________________________

TURO MAČAS

Turo maču ir bene labiausiai diskutuotinu maču buvo lygos naujokų ir vice-čempionų Manchester United dvikova. Tikrai ne Arsenal ir Liverpool dvikova. Kodėl? Paskaitysite čia :)


Tai rungtynės, kuriose raudonieji velniai šiaip ne taip sugebėjo išlipti sausi. Kaip ir kodėl turėtume įvardyti šį išlipimą iš balos sausiems? United tikrai prastai žaidė. O pergalę jiems atnešė vieno vyruko šou.

Dar pirmajame kėlinyje naujokų puolėjas Ricky Lambertas smūgiu galva išvedė šeimininkus į priekį, bet greitai lygybę atstatė 'skrajojantis olandas' - taip tai Robinas van Persie, technišku smūgiu nuginklavęs varžovų vartininką.

Antrajame kėlinyje Morganas Schneiderlinas tiksliu smūgiu į United vartus pasiuntė Southampton fanus į euforiją, ir atrodo, kad lygos naujokai taip ilgai laukę ir neabejotinai nusipelnę pirmos pergalės, pagaliau jos sulauks. Tačiau.

87 minutę baudos aikštelėje pirmas prie kamuolio suskubo van Persie, lygu - 2-2. Aiškiai matėsi, jog svečių netenkino šis rezultatas ir jie skubėjo greičiau jį persverti į savo naudą. Šioks toks spaudimas, kampinis ir van Persie siunčia įvartį galva. Įvartį nokautą, po kurio Saintsai nespėjo atsitiesti.

Be kalbų šis olandas užsidirbo mačo žaidėjo apdovanojimą, bet ką galime pažymėti daugiau šioje pergalėje? Iš tikrųjų, United žaidė ne pačias geriausias rungtynes ir dėka sėkmės bei Van Persie meistriškumo pelnė pergalę. Du rezultatyvius perdavimus atliko wingeriai Nani ir Antonio Valencia. Tik tiek galime pasakyti apie šių žaidėjų indelį.

Dažnai perdavimai į baudos aikštelę buvo nevykę ir nepasiekdavo adresato. Blankus žaidimas be minties? Galbūt. Bet tikrai negalime sakyti, jog jie pasirodė tragiškai. Atsitiesti du kartus nėra lengva, bet dažnai reikia kažko kas galėtu inspiruoti komandą. Šiai dienai tai buvo Robinas.

Žvelgiant į rungtynių statistiką šiek tiek geriau atrodo Man Utd, bet didelę dalį jos jie susikrovė per antro kėlinio antrą dalį. 

Mačas buvo su nemažai techninio broko, ir United turėtų padaryti išvadas. Sotonui tiesiog belieka linkėti sėkmės - pirmoji pergalė su tokiu simpatišku žaidimu ne už kalnų.

SOUTHAMPTON 2-3 MANCHESTER UNITED

Kamuolio kontrolė 44%-56%
Smūgiai į vartų plotą: 8-10
Kampiniai: 4-7
Nuošalės: 1-2

TURO VINIS

Arsenal pergalė svečiuose prieš Liverpool. Susitiko dvi komandos, kurios vasarą patyrė, sakykime, radikalias permainas.

Tenka pripažinti, manau tą padarė ir Liverpool fanai, jog Arsenal tądien buvo geresni. Komandos naujokai Lukasas Podolskis ir Santi Cazorla pelnė savuosius įvartį. Na, o pastarasis atliko smūgį, kurio ir vėl nesugebėjo sustabdyti Pepe Reina. Šis vartininkas per pastaruosius mačus ne kartą buvo taip suklydęs, ir tai rimtos klaidos.

Liverpool jau kelis metus nepatenka į stipriausiųjų ketvertą, bet iš principo tai yra vadinamųjų didžiųjų komandų mačas. Savo etiketę jis patvirtino - nebuvo 'one sided' mačas, bet ir nebuvo taip, jog Liverpool pranašesni. Tai juk ir parodė rezultatas.

Akivaizdu, kad iki to tikrojo, Brendano Rodgerso norimo žaidimo, dar tolokai. Ir visgi mes galime pagrįsti šį nesėkmingą startą tuo, kad dar tik sezono pradžia. Tiesa pačių fanų kantrybė nėra geležinė - juk ši ekipa turi būti tarp geriausiųjų.

Savo ruožtu, gunneriai nekantriai laukia naujų pirkinių rezultatų - labiausiai jiems paliko įspūdį Santi Cazorla, kuris svarbią rolę atlikdavo ir ankstesniuose mačuose. Kol kas dar tik sezono pradžia, bet Olivieris Giroudas ir Podolskis galėtų parodyti kažką ir daugiau?

TAI KAS ĮVYKO SAVAITGALĮ?

  • Andre Villas-Boasas su Tottenham neranda kelio į pergales. Apmaudžiai sužaistos ir rungtynės su Norwich. Moussa Dembele pakilęs nuo suolo, padarė staigų įspūdį ir įtakojo komandos žaidimą, pelnydamas įvartį.Tačiau gale visą darbą perniek nubraukė Seanas Morrisonas, per pridėtą laiką pelnydamas išlyginamąjį įvartį. Ar naujasis projektas pavyks? Ar bus paskandintas dar vienas klubas Premier lygoje? 
  • Everton pergalingas žygis nutrūko Hawthorns stadione. Shane'o Longo ir Garetho McAuley įvarčiai atnešė pergalę West Bromwich komandai, kuri visiškai to nusipelnė.
  •  Andy Carrollas debiutavo West Hame klube ir ten sužaidė neblogas rungtynės, prisidėjęs prie dviejų ekipos įvarčių pelnytų mače su Fuham. Tiesa, ironiška, bet daugiamilijoninės vertės Liverpool priklausantis anglas patyrė traumą ir nežais šešias savaites. 
  •   Manchester City praeitų metų paskutinio turo pakartojime nukovė QPR komandą. Carlosas Tevezas ir toliau rodo, kad yra ant bangos - įmušė įvartį ir atliko rez. perdavimą. Apskritai jo žaidimas traukia akį ir manau City teisingai padarė, jog suteikė jam šansą bei apskritai jį pasiliko. Jis vis dar aukščiausios klasės futbolininkas 
  •  Hatemas ben Arfa pelnė stulbinančio grožio įvartį mače su Aston Villa, bet tai nepadėjo iškovoti pergalės - rungtynės baigėsi 1-1.

       

  • Mario Baloteli atlikta akių operacija.
  • Wayne'as Rooney patvirtino, kad nė neketina palikti Man Utd.
  • Tas pats Rooney išleidžia savo knygą - ji pasirodys rugsėjo 17 dieną.
  • Michaelas Owenas pagaliau surado klubą. Ne, ne championshipo. Taip, tai Stoke City, kuris domėjosi juo visą vasarą.
  • Arsenal direktorius Peteris Hill-Woodas pareiškė, kad jo nejaudina titulų sausra. Jis pasitiki savo komanda dabar.
Ir šiek tiek iš kitos lygos - Terry Connoras buvo atleistas Wolves klubo. Jis nėra vyriausias treneris, kuo buvo antrą praeito sezono pusę, tačiau prastas komandos startas Championshipe smogė jam pirmam. Priminsiu, kad Stale Solbakkenas yra Wolves treneris.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą